Tuincadeaus voor Moederdag

Tuincadeaus voor Moederdag

Tuurlijk, een mooie bos bloemen is altijd een schot in de roos. Maar als je die altijd al aan haar cadeau doet op Moederdag is het leuk haar dit jaar op 8 mei eens met iets anders te verrassen. Ons tuincentrum in Katwijk heeft heel veel fraaie en bijzondere planten (voor buiten en binnen!), maar ook tal van andere groene geschenken. Waar je ook moeders zonder groene vingers blij mee kunt maken. Voor elk wat wils en in elke prijsklasse.

5 groene cadeautips voor Moederdag 2022

• Trendy kamerplanten

Uiteraard heeft ons tuincentrum in Katwijk een enorm aanbod tuinplanten. Maar als je moeder geen tuin, balkon of dakterras heeft kun je haar verblijden met een grote of trendy kamerplant, al dan niet in een pot of plantenstandaard die bij haar smaak en interieur past. Helemaal hip zijn hangplanten, waar altijd wel een plekje voor te vinden is. Een kleine verzameling vetplanten en cactussen op een mooie schaal is ook nog altijd 'je van het' en ze hoeft er geen groene vingers voor te hebben, want dit zijn ijzersterke planten die weinig water en onderhoud nodig hebben.

• Toepasselijke tuinplanten

Of je nu een kamerplant of een tuinplant voor Moederdag uitkiest. Er zijn best veel tuinplanten, waaronder rozenstruiken, met een vrouwennaam. Heet je moeder Charlotte? Denk dan eens aan Rosa 'Charlotte', die bloeit met zachtgele bloemen. En wat te denken van Suzanne-met-de-mooie-ogen (Thunbergia alata), met gele, oranje of witte bloemen met een zwart hart? Deze eenjarige kun je laten klimmen of hangen en als je een beperkt budget hebt en je moeder Suzanne groene vingers heeft, kun je haar ook blij maken met een zakje zaden van deze plant. De hortensia 'Annabelle', met die grote, witte, bolvormige bloemschermen, is ook nog altijd een enorm populaire tuinplant.

• Kraakverse kruiden

Houdt je moeder van koken? Dan zal ze zeker blij worden van een grote kruidenplant of een verzameling kruidenplantjes of -zaden. Of ze nu in de vensterbank, op het terras of balkon geplaatst worden, ze heeft er vast wel een (zonnig) stekkie voor. Zo heeft ze altijd verse, gezonde smaakmakers bij de hand.

• Vrolijke beestenbende

Is je moeder een dierenliefhebber? Voor spontane,  natuurlijke tuingasten heeft ons tuincentrum in Katwijk alles in huis. Van zaden  tot een insectenhotel, van een vogeldrink- en badderschaal tot een nestkast of egelhuisje. Ook kun je in ons tuincentrum of in onze webshop op zoek gaan naar bij- en vlindervriendelijke planten of een waterornament waar veel insecten en kleine dieren op af zullen komen.

• Sfeermakers voor de buitenkamer

Als moeders van gezelligheid en sfeer houdt is de keuze in ons tuincentrum of onze webshop ook reuze. Te veel om op te noemen: fleurige kussens voor op de tuinbank of tuinstoelen, een tafelkleed voor op de terras- of balkontafel, (geur)kaarsen en windlichten of lantaarns, verlichtingssnoeren, een vuurkorf, een plant met pot, een buitenposter, een hangmand vol fleurige planten voor bij de voordeur of aan de pergola, een hippe gieter...

Namens het hele team van ons tuincentrum in Katwijk: een heel fijne Moederdag!